Kokeile klassista kukkoa viinissä -reseptiä! Täyteläinen haudutettu kanapata punaviinissä, pekonilla ja sienillä. Helppo valmistaa ja täydellinen juhla-annos. Löydä ohjeet ja vinkit täällä!
6 broilerin koipi-reisipalaa
10 pientä sipulia
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 rkl voita
2 rkl öljyä
2 porkkanaa
4-6 valkosipulinkynttä
5 dl punaviiniä
200 g tuoreita herkkusieniä
140 g pekonia
2 dl lihalientä
3 laakerinlehteä
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl kuivattua persiljaa
Kukkoa Viinissä: Klassinen Ranskalainen Pataruoka
Kukkoa viinissä, eli *coq au vin*, on perinteinen ranskalainen pataruoka, joka hurmaa syvällä maullaan ja täyteläisellä aromillaan. Tämä klassinen ruokalaji valmistetaan hauduttamalla kanaa punaviinissä yhdessä pekonin, sipulin, valkosipulin ja sienten kanssa. Kukkoa viinissä on loistava valinta, kun haluat tarjota jotain erityisen maukasta ja juhlavaa, mutta silti helposti valmistettavaa.
### Ainekset:- 1,5 kg broilerin paloja (reisiä ja rintaa)- 2 sipulia- 2 porkkanaa- 4 valkosipulinkynttä- 200 g herkkusieniä- 100 g pekonia- 2 dl punaviiniä- 2 dl lihaliemestä- 2 rkl voita- 1 rkl oliiviöljyä- 2 laakerinlehteä- 1 tl kuivattua timjamia- Suolaa ja mustapippuria- Tuoretta persiljaa koristeluun
### Valmistusohje:
1. Laita sipulit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Lionneet sipulit on helpompi kuoria. Jätä sipulit odottamaan.
2. Leikkaa broileripalat kahtia nivelen kohdalta. Kuivaa lihapalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat parissa erässä. Siirrä lihat noin kolmen litran vetoiseen pataan. Älä puhdista pannua vaan jätä se rasvoineen odottamaan kasviksia.
4. Ota sipulit vedestä ja kuori ne. Kuori porkkanat ja leikkaa ne viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja kumoa pataan lihojen sekaan.
5. Kaada paistinpannulle viini ja anna sen kiehahtaa. Näin saat maut talteen. Kaada pannulta viini pataan lihojen päälle.
6. Puhdista herkkusienet, halkaise isoimmat halutessasi. Leikkaa pekoni noin se
ntin kuutioiksi. Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja nosta pataan.
7. Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami. Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa noin tunti.
Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin tai perunoiden kera!
### Valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia### Annosmäärä: 4-6 annosta
---
### Kukkoa Viinissä: Klassinen Ranskalainen Pataruoka
Kukkoa viinissä, eli *coq au vin*, on perinteinen ranskalainen pataruoka, joka hurmaa syvällä maullaan ja täyteläisellä aromillaan. Tämä klassinen ruokalaji valmistetaan hauduttamalla kanaa punaviinissä yhdessä pekonin, sipulin, valkosipulin ja sienten kanssa. Kukkoa viinissä on loistava valinta, kun haluat tarjota jotain erityisen maukasta ja juhlavaa, mutta silti helposti valmistettavaa.
#### Syvä maku ja täyteläinen koostumusKukkoa viinissä on tunnettu sen rikkaasta mausta ja täyteläisestä kastikkeesta. Punaviinissä hitaasti haudutettu kana saa makua myös pekonista, joka lisää ruokaan suolaista ja savustettua vivahdetta. Hauduttaminen miedolla lämmöllä antaa lihojen ja vihannesten imeä itseensä kaikki herkulliset maut, ja samalla kastike sakeutuu täyteläiseksi ja syväksi. Lopputuloksena on mehevä, maukas pataruoka, joka on täydellinen talvipäivien lohturuoka.
#### Muunneltava ja monipuolinen ruokaKukkoa viinissä on monipuolinen ruokalaji, jota voi muunnella helposti oman maun mukaan. Perinteisen reseptin lisäksi voit kokeilla lisätä esimerkiksi tuoreita yrttejä, kuten timjamia tai rosmariinia, jotka tuovat annokseen raikkautta ja aromaattisuutta. Myös kasvikset, kuten porkkanat tai palsternakat, toimivat erinomaisesti tämän pataruoan lisänä, ja tuovat annokseen lisää väriä ja makua. Jos haluat tehdä annoksesta erityisen täyteläisen, voit lisätä kastikkeeseen hieman kermaa, joka pehmentää ja pyöristää makuja entisestään.
#### Erilaisia tarjoiluehdotuksiaKukkoa viinissä tarjoillaan perinteisesti esimerkiksi keitettyjen perunoiden, perunamuusin tai pastan kanssa, jotka imevät itseensä kastikkeen herkulliset maut. Myös rapeakuorinen patonki tai maalaisleipä sopii erinomaisesti tämän ruoan kylkeen, ja leivällä voit nauttia kastikkeen viimeisetkin pisarat. Tämä pataruoka on täydellinen valinta, kun haluat tarjota vieraille tai perheelle jotain erityisen maukasta ja lämmittävää.
#### Nauti kukosta viinissä kotonaKukkoa viinissä on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa perheellesi tai ystävillesi täyteläisen ja juhlavan aterian. Sen syvät maut ja yksinkertainen valmistustapa tekevät siitä suositun ruoan, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kokeile valmistaa kukkoa viinissä seuraavalla kerralla, kun kaipaat jotain perinteistä ja herkullista – tämä ranskalainen klassikko hurmaa varmasti kaikki ruokailijat ja tekee illallisesta erityisen nautinnollisen!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.