Kokeile portugalilaista herkkua, Carne de Porco à Alentejana, jossa porsaan sisäfile yhdistyy sydänsimpukoihin ja paahdettuihin perunoihin. Helppo ja maukas resepti!
700 g porsaan sisäfileetä
1 pussillinen sydänsimpukoita
MARINADI
2 dl puolikuivaa portviiniä (tai sherryä)
2 valkosipulinkynttä
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 maustemitta (1ml) jauhettua mausteneilikkaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
PATAAN
2 isoa keltasipulia
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
4 suurta tomaattia
1 pieni nippu silputtua lehtipersiljaa
½ ruukkua silputtua korianteria
Portugalilainen herkku, carne de porco á alentejana, on täynnä makuja! Tässä annoksessa yhdistyvät porsaan sisäfilee, sydänsimpukat ja paahdetut perunat. Tässä on yksityiskohtainen resepti, joka varmistaa täydellisen lopputuloksen.
1. Puhdista porsaan sisäfilee ja leikkaa se noin 2 x 2 cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita liha kulhoon ja kaada päälle sherryä tai portviiniä.
2. Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita ne yhteen paprikajauheen, mausteneilikan, suolan ja mustapippurin kanssa.
3. Kaada valmistettu mausteseos lihan päälle ja kääntele lihapaloja, jotta ne saavat tasaisen maustuksen. Anna lihan maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.
4. Laita sydänsimpukat kylmään veteen, esimerkiksi tiskialtaaseen tai isoon astiaan. Tarkista, että simpukat ovat ehjiä, ja heitä pois rikkoutuneet tai avautuneet yksilöt.
5. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulit. Kuullota ne öljyssä paistinpannulla, mutta älä anna niiden ruskistua. Siirrä kuullotetut sipulit ja valkosipulit isompaan pataan.
6. Pilko tuoreet tomaatit ja lisää ne pieneen kattilaan persiljan kanssa. Anna niiden hautua matalalla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Kaada tomaattikastike pataan sipulien ja valkosipulin joukkoon.
7. Ota lihapalat marinadista ja säästä marinadi erikseen. Ruskista lihapalat paistinpannulla öljyssä, kunnes ne saavat kauniin värin.
8. Lisää ruskistetut lihapalat pataan sipulien ja tomaattikastikkeen joukkoon. Kaada säästetty marinadi lihan päälle ja sulje pata kansi. Anna ruoan hautua noin 8–10 minuuttia, kunnes liha on kypsää mutta ei kuivaa.
9. Keitä litra vettä ja lisää siihen 1 tl suolaa. Lisää simpukat kiehuvaan veteen ja keitä niitä korkealla lämmöllä kannen alla noin 2–3 minuuttia, kunnes kaikki simpukat ovat avautuneet. Hylkää ne simpukat, jotka eivät avautuneet keittämisen aikana.
10. Lisää avautuneet simpukat kuorineen pataan lihan ja kastikkeen joukkoon. Sekoita huolellisesti ja mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile annos paahdettujen perunoiden kanssa.
Valmistusaika: 1,5 tuntia Ann
osmäärä: 6–8 annosta
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.
The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!
A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.
Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.